theAussieSvensk

A Swede in Aussie land

Happy birthday to me, happy birthday to me!

Leave a comment

Yay, it’s my birthday today! One of the two best days of the year (the other one being Christmas, of course)! I’m sitting here full of laughter, not only because of how much I love celebrating my birthday, but mainly because of one thing: cake. My cake. The cake I have made today. I’m telling you…

It’s the ugliest cake I have ever made in my entire life! It might even be the ugliest cake I have ever laid my eyes upon! It’s so ugly, I couldn’t even bare myself to post a picture of it. My reputation as a pretty decent baker would be completely ruined.
That’s how bad it is.

But you know, I blame it all on cream. That’s right – cream. Australia’s cream to be more precise. Because I am now absolutely certain that Australia’s cream (or maybe it’s the cows?) has got something against me. Somewhere around 6 out of 7 times when I have attempted to whip cream it has turned into something… I dont even know what to call it. It’s not cream, anyway. It gets watery and lumpy. And no matter if I try adding non-whipped cream to even it out, it just does not work. Also, the cream in this coutry is almost yellow. Yellow?! What is that? Cream is supposed to be white!

Anyhow. I haven’t tasted the cake yet, but if I’m lucky (and if my dear partner is lucky), at least it’ll taste good. But let’s be honest here: I wouldn’t be surprised if it tastes the way it looks. Because every freakin’ step of the way something went wrong. If it wasn’t the custard cream with raspberries, it was the lemon curd, and then it was the icing bag thingamajig…

But you know what? I actually don’t care. Even if it would end up tasting like… hmm, let’s see… Vomit? it still wouldn’t be able to ruin my day one bit.

That’s right, because it’s my birthday.

And I got some beautiful and lovely and yummy gifts. So worst case scenario, we’ll just eat chocolate or awesome Swedish candy instead!

(And by the way, if anyone has an answer/solution to my cream issues, please share it with me!!)

– Desperate cake-/dessert-/cookie-/food monster

 

20140901_200658
Awesome Swedish (most of it, anyway) chocolates and candies. Yes, this little piggy is gonna get faaat (and full of pimples!
Good thing I already have a man who loves me for my inside and not for my beautiful face, hehe…)

_______________________________________________________________________________________________________

Yay, det är min födelsedag idag! En av de två bästa dagarna på året (den andra är givetvis julafton)! Jag sitter här full i skratt, inte bara för att jag älskar att fira min födelsedag, utan mestadels på grund av en enda sak: tårta. Min tårta. Tårtan som jag har gjort idag. Alltså, jag säger bara…

Det är den fulaste tårtan jag någonsin gjort i hela mitt liv! Det kanske till och med är den fulaste tårtan jag någonsin sett! Den är så ful att jag inte ens kunde med att lägga upp en bild på den. Mitt rykte som en ganska duktig bagerska skulle vara för evigt förstört.
Så illa är det.

Men vet ni, jag skyller allt på grädden. Just det – grädden. Australiens grädde, för att vara mer exakt. För jag är nu helt säker på att Australiens grädde (eller är det kanske kossorna?) har någonting emot mig. Någonstans runt 6 av 7 gånger när jag har försökt vispa grädde har det förvandlats till något… Ja, jag vet inte ens vad jag ska kalla det. Det är inte grädde i alla fall. Det blir alldeles vattnigt och klumpigt. Och oavsett hur mycket jag än försöker med att lägga till lite mer ovispad grädde att röra ut det hela med, så blir det ingen bättring. Dessutom så är grädden i det här landet nästan alldeles gul. Gul?! Vad menas med det? Grädde ska vara vit!

Hur som helst. Jag har inte smakat tårtan än, men om jag har tur (och om min kära partner har tur), så smakar den i alla fall gott. Men i ärlighetens namn skulle jag inte bli förvånad om den smakar precis som den ser ut. För varje steg på vägen gick någonting fel. Om det inte var vaniljkrämen med hallonen, så var det lemon curden, och sen var det spritspåsen…

Men vet ni vad? Jag bryr mig faktiskt inte. Även om den skulle råka smaka som… hmm, låt mig tänka… Spya? så skulle det fortfarande inte kunna förstöra min dag ett endaste dugg.

Just det, för att det är min födelsedag!

Och jag har fått vackra, underbara och mumsiga presenter. Så det värsta som kan hända är väl att vi får äta choklad eller sjukt gott svenskt godis istället!

(Och förresten, om någon har ett svar/lösning på mina gräddproblem, snälla dela med er till mig!!)

– Desperat tårt-/efterrätts-/kak-/matmonster.

Advertisements

Author: Johanna Rosberg

Hi and thanks for visiting my page! I'm Johanna (you can call me Jo) and I'm a writer and positive thinker. I'm writing to show the world my apporach to life, and hopefully that way I'll be able to help other people striving for their dreams. I hope to bring joy and happiness and a little bit of motivation and inspiration to the big world. So visit my blog (johannarosberg.wordpress.com), enjoy, and please let me know what you think!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s